ThunderbirdLogoSite.gif

Cadillac Coupe De Ville 1960 quick exterior detail

Gebruikerswaardering:  / 1
ZwakZeer goed 

Op 11 augustus is er samen met de eigenaar op locatie een quick exterior detail uitgevoerd op een Cadillac coupe deville. Deze schitterende Amerikaan is in 1960 gebouwd en twintig jaar geleden geïmporteerd uit Minnesota. Deze Amerikaan heeft inmiddels 50000 mile afgelegd en is een aantal jaren geleden voorzien van een volledig nieuwe laklaag.

 

Bij aanvang was de auto al in buitengewoon goede staat. De eigenaar wilde graag iets meer glans en diepte in de lak en er moesten wat hologrammen, van een eerder door iemand anders uitgevoerde poetsbeurt, worden verwijderd. De auto was voor aanvang al door de eigenaar gewassen. Het interieur heeft geen behandeling gehad.

Voor de behandeling van deze zes meter lange limousine was in totaal 7 uur beschikbaar. Deze 7 uur werdt nog twee keer onderbroken door een fikse regenbui.

De volgende stappen zijn uitgevoerd:

  • Gekleid met PoorBoys klei en Spray and Wipe
  • Testspot gemaakt en uiteindelijk gekozen voor de volgende polijsthits:
    • Flex PE14-2 150: Monello raffini witte polishing pad met Monello Mezzo
    • Dap900: Monello CCS light green light polishing pad en Monello CCS zwarte finishing pad met Monello Finale
  • Lak gevoed met Mothers Glaze
  • Lakbescherming aangebracht middels Collinite 915 Marque 'd elegance
  • Finishing touch met Nanolex Final Finish
  • Chroom gereinigd met PoorBoys Porfessional Polish

Hierna moesten we snel weer van het huis van de eigenaar naar de stalling rijden, aangezien er weer een regenbui op komst was. Aldaar gelukkig nog wel een aantal na foto's kunnen maken. Gezien de tijdsdruk zijn er voor en tijdens het proces (helaas) geen foto's gemaakt.

Direct na de laatste polijststap werden we overvallen door een fikse regenbui. Onderstaand is te zien dat ook zonder een beschermende wax- of sealantlaag een goed gepolijste auto al een flinke beading heeft.

 

Twee rondjes Cadillac eindresultaat: